Et år for frihet, likeverd og solidaritet

Vi legger nå bak oss et år fyllt av saker som har angått LHBT-befolkningen. Det er et år der folk har kjempet, protestert og aksjonert. Samtidig er det et år der et slag ble tapt. 500 000 mennesker risikerer å bli fengslet på livstid i Uganda for å være seg selv. Hva er det som skjer med verden? Presidenten i Ugandas valg om å fortsette å forfølge homofile er et slag i menneskerettighetenes mage. Det er motbydelig å se noe så utrolig viktig som menneskers frihet gå tapt.

Å bo i et land som Norge er noe ingen må ta for gitt. Vi er så utrolig heldige som har kommet så langt i forhold til likestilling og likeverd. Vi har også en vei å gå, men å se på hva som skjer og ikke skjer i resten av verden gir meg frysninger. Det er så utrolig viktig at folk viser sin avsky overfor slike lover Uganda i 2013 la frem. La dette bli et år der Norge viser sin mangel for respekt overfor slike holdninger. La Norge fremstå som et eksempel sammen med de andre land som slår hånden i bordet. La dette bli det året der LHBT-befolkningen og dem som støtter den seirer. 

Mens piskeslagene skjærer gjennom ung hud i Iran, vis at du er for menneskeretten mot vold 

Mens en stakkers mann i dag ser tilbake og frem på et liv i fangenskap i Uganda, vis at du er for menneskeretten for frihet

Mens lærere sender barn hjem grunnet sin legning i Russland, vis at du er for menneskeretten for likeverd 

 

IKKE SNU RYGGEN I 2014 - ENGASJER DEG

- Ikke forbli stille

 

 

3 kommentarer

Jennifer

04.01.2014 kl.11:31

PREACH IT GURL!!!

MMHMMM

AMEN HALLELUJA

Inish

04.01.2014 kl.12:26

Hahaha. Når Inish er seriøs...

Jennifer

04.01.2014 kl.12:58

er e9 da

<3333

Skriv en ny kommentar

Inish

Inish

21, Bergen

Follow on Bloglovin

Skeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre
skeive

Kategorier

Arkiv

hits