MANNEN I FORHOLDET!?!?!?

 

I skrivingen av eksamensoppgaven er det viktig at jeg holder meg objektiv. Men som jente i et forhold med en annen jente setter folk ofte spørsmålstegn ved det. Mitt i oppgaveskrivingen var det en som spurte om hvem som var mannen i våres forhold. Da jeg skulle svare måtte jeg ikke tenke så nøye over det. Det er ingen mann i våres forhold. Ingen av oss har kjønnsutykk eller en kjønnsidentitet som blir sett på som mannlige i våres samfunn. Vi er begge ansett som feminine. Deretter spurte vedkommende om hvem som var den mest dominante, for det måtte jo finnes en dominant i alle forhold. Hva hadde dette med det første spørsmålet å gjøre? Jo, det er kanskje slik at en dominant person ofte vil bli sett på som mannlig, men vi vil jo definere oss selv som kvinner. Men hva er det da som gjør oss til kvinner, om det ikke finnes noen menn vi kan stille oss opp med? Simone de Beauvoir var den som skrev om at kvinnen ble ansett som den annen. Men i vårt forhold er det ikke en annen, for begge er av det samme kjønn. Kanskje vi er den annen i forhold til andre par, men hvorfor skal det komme med i regnestykket? Min kjønnsidentitet trenger ikke å være kvinne eller mann, i forhold til personen jeg er i et forhold med. Det vil ikke være nødvendig å definere seg selv som noe spesifikt i den kontekst. Wittig ville tatt vekk vår kvinnelighet, mens Butler kanskje ville satt den på spissen. Grunnen er at Butler ville sagt at vi er den vi vil definere oss som. Det kan føles ut som at Wittig bevisst ville fjernet vår kvinnelighet, kanskje for frihetens skyld? Fri fra båser.  

 

Jeg vil se en kvinne som et menneske, uansett legning. Det viktigste her er å støtte friheten til å være seg selv uansett legning, seksualitet og kjønnsidentitet. Kjønnsbegrepet for meg er vidt, og består ikke bare av to sider. Så sant som feminin og maskulin er to ord som knyttes til kvinne og mann vil fortsette å styre hva som knyttes til kjønnene, vil det ikke ha rett betydning for meg. Jeg tror at det finnes like mange kulturelle kjønn som mennesker, og dermed blir ikke kjønn noe man burde ha behov for å definere i sammenheng med det sosiale og kulturelle. 

 

#skeiv #lesbisk #feminin #kvinne #kjønnsidentitet

11 kommentarer

hvahvordan

13.12.2013 kl.14:38

Fin blogg :) Bra innlegg :)

Inish

13.12.2013 kl.14:41

hvahvordan: Tusen takk :)

The Virgin Diary

13.12.2013 kl.15:29

Det er rart hvordan det i Norge, som jo er så likestillings forkusert fortsatt er så mye fokus på forskjellen mellom kjønnene! Utrolig bra innlegg, spennende å lese:)

Inish

13.12.2013 kl.15:36

Ja det føles av og til som at vi hat gått tilbake i tid. Tusen takk :)

Vilde Skauge

14.12.2013 kl.01:32

Dødsbra innlegg! Stå på! :)

Håkon Engum

15.12.2013 kl.21:06

lol homo azz

Inish

18.12.2013 kl.21:42

Vilde Skauge: Takk :)

Therese

30.12.2013 kl.01:09

Bra skrevet! Jeg hater å få d spørsmålet... Jeg sier som regel bare: "Det er ikke noen mann i forholdet, det er det som er så fint! :)" (Å ja, jeg sier d med smilefjes...)

Stå på!

Inish

31.12.2013 kl.13:06

urobat: Hehe ja. Si det med et smil, det er bra! :)

sexyoslo

07.01.2014 kl.13:10

Sant, sant og mer sant! Drit bra ass !

Inish

07.01.2014 kl.16:16

sexyoslo: Haha. TAKKER SÅ MYE!

Skriv en ny kommentar

Inish

Inish

21, Bergen

Follow on Bloglovin

Skeiv.no - møteplassen for lesbiske, homofile, bifile og andre
skeive

Kategorier

Arkiv

hits